KVINNEKRAFT

I livets vugge

finnes kvinnens essens

kvinnekraften.

- Vibeke Vigeland

 
 

Hva passer vel bedre på kvinnedagene en å presentere en artikkel om kvinnekraft.

 

BEVEGELSENS KRAFT

Kvinnekraft kan defineres på mange måter, Vibeke Vigeland definerer den fysisk. Gjennom myke, kraftfulle bevegelser kan vi bli sterkere både fysisk og mentalt, mer bevisst på hvem vi selv er og hvilken kraft vi besitter, mener hun.

Vibeke Vigeland brenner for kvinner og jenter i alle aldre og har viet livet sitt til å styrke unge og voksne jenter i kropp og sinn. Hun er utdannet danser, og har drevet Bajazz ballettstudio på Bekkestua utenfor Oslo i 25 år. Utallige unge jenter har fått erfare hennes kraft og enorme engasjement for deres ve og vel. Nå har hun gitt fra seg dansestudiet, men engasjementet er sterkere enn noen gang.

 
kvinnekraft4_moden.jpg

Det finnes kun en av deg og den unike energien du er født med
kan bare komme til uttrykk i verden gjennom deg.
Hvis du ikke uttrykker den vil den bli borte for alltid og gå tapt.
-Martha Graham

 

Verden trenger mer kvinnekraft

For et drøyt år siden hadde jeg gleden av å utgi hennes bok “MODEN -kunsten og bære alderen med visdom”, en bok om det å stå støtt igjennom livet, tillate seg selv å eldes, og om beholde /utvikle kraften i seg selv gjennom overgangsalderen. Boken inneholder åtte kapitler med refleksjoner rundt ulike temaer og konkrete øvelser man kan gjøre for å styrke seg selv.
Boken har fått så mye fine tilbakemeldinger og det har vært en glede å følge den videre på veien. Budskapet i boken er kanskje rettet mot modne kvinner, men egentlig er det universalt. Det handler om å stå i seg selv som den man er. Hente krefter og trygghet i naturen, såvel som i sin egen kropp.

Budskapet i boken (sammen med Vibekes livslange erfaring) er nå utviklet til en treningsform (eller kanskje er det omvendt?) som Vibeke har kalt Yorba. Inspirert av ulike urkulturers tilnærming til kropp, natur og ritualer, dans, thai chi og yoga er yorba en treningsform som frigjør kraften i oss selv. Det er selvsagt ikke kun for kvinner, men de sirkulære mykgjørende bevegelsene har noe grunnleggende kraftfult og feminint over seg.

En kvinne i kontakt med seg selv og naturen tar bedre avgjørelser. Å verdsette kvinnekraften, og de tradisjonelt sett mer feminine verdiene, uavhengig av hvilken uttryksform den tar. Kanskje er det i den retningen likestillingsdiskusjonen må bevege seg i fremover?


Løft frem de sterke, kloke, trygge kvinnene som kan vise vei til en bedre verden.

Gratulerer med dagen!