Å FORTELLE MED TRÅD

 

Er du en av oss som liker å lage ting selv? Synes du, som oss, at det er stas å gi bort håndlagede ting i gave? Kanskje du er på utkikk etter å lære noe helt nytt? Nå har du mulighet til å utvide repertoaret med en vevteknikk som er like vakker som den er enkel. Hvem skulle tro at spennende mønstre og fargekombinasjoner kan bli til ved hjelp av en plankebit, noen spiker og garn! Alt dette kan du få vite mer om, når du melder deg på Kristine Fornes sin workshop.


 

Kristine Fornes

SAMLENDE HÅNDVERK

Kristine Fornes er en skattesamler. I sin kunst bruker hun tråder til å fortelle historier, gjennom lekne broderier og frie sting. Tekstilene hun bruker er ofte gamle og slitte, og selv fulle av levd liv og egne betydningslag. Det gir en ekstra dimensjon til Kristines taktile fortellinger. I hennes forunderlige verden er det plass både til det realistiske og fantastiske, iblandet kunsthistoriske elementer, sagn og myter.


Kristine er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Oslo innen tekstil og grafikk og Universitetet i Tromsø hvor hun studerte kunstformidling blant barn og unge. Hun bor og arbeider som kunstner på Bøler i Oslo.

I tillegg til sitt kunstneriske virke jobber Kristine som husflidskonsulent i Norges Husflidslag, og driver Bøler Tekstilverksted som er et samarbeidsprosjekt med Bøler kirke, Home Start Familiekontakten Frelsesarmeen. Her holder Kristine workshops for familier som er nye i Norge.

Håndverk er sosialt, det er universelt på tvers av språk og fungerer samlende, noen ganger nesten som terapi, sier hun.

På Kristines innholdsrike og lekende workshop på Down to Earth lærer du både å lage ditt eget veveverktøy og du lærer alt du trenger for å veve på det.

Foto: Jørund Fluge Samuelsen

Foto: Jørund Fluge Samuelsen


kristinefornes_kabylskvev2.jpg