PLANTEFARGEMAGI OG SKAPENDE SAMTALER

Stadig flere oppdager hvor spennende det er å skape mønstre og fargekombinasjoner ved hjelp av plantefarging og plantetrykk. Plantefarging er ikke et nytt håndverk, snarere et av de eldste håndverkene vi har, men det ble lagt til side da de kjemiske fargene ble tatt i bruk. I dag vil vi igjen vite hvordan vi kan finne farger på mer miljøvennlige måter. Naturen tilbyr uendelige kombinasjoner, hvert fargebad er magisk og unikt. Hvis du har lyst til å lære mer om hvordan du kan dekorere, gjenopplive eller redesigne egne klær med plantetrykk er workshopen til Lise Bjørne Linnert noe for deg.

plantefargeworksop6_lisebjornelinnert_DTE.jpg

OM LISE BJØRNE LINNERT

Foto: Harald Paalgard

Foto: Harald Paalgard

Lise Bjørne Linnert er utdannet fra Evanston Art Institute og Glassell School of Art i Houston, USA.

Hun arbeider tverrfaglig. Humanisme og menneskerettigheter er grunntemaene i hennes aktivistiske praksis. Prosjektene er ofte basert på publikums deltagelse, og Linnert inkluderer gjerne grupper som ellers sjelden er i kontakt med kunstscenen. Samtalene som oppstår mellom mennesker i hennes workshops har for henne en autentisitet og ærlighet som er annerledes enn i andre situasjoner. Å bruke hendene gjør nemlig noe med tankene og måten å kommunisere på.

Prosjektene mine springer ofte ut av sosiale, politiske eller personlige temaer som fremstår utfordrende eller urettferdige, og som jeg ønsker å få en bedre forståelse av. Jeg bruker kunsten min for å redusere avstand, og øke engasjementet som verktøy for dialog.

På Hovedøya skal Lise Bjørne Linnert holde workshop i plantefarging slik hun også har gjort det i andre deler av verden, som i El Paso, New York, Huddersfield og München.

Lise driver det sosiale innovasjonsprosjektet NI EN MORE som lager vakre, bærekraftige klær, og som bidrar til å gjøre voldsutsatte kvinner i Cd Juarez i Mexico økonomisk selvstendige. Plagg fra NI EN MOREs siste kolleksjon vil være til salgs på Down to Earth. (Mer om NI EN MORE prosjektet kommer snart).