STOPPESTED HOVEDØYA

 

Det handler om forbruk, og om økologi. Det handler om de helt utrolig viktige tingene, men gjennom å stoppe klær kan vi forholde oss til det konkret.

Vet du hva en stoppesopp er? Vet du hvordan du stopper ullsokkene dine når de får hull på hælen (for det gjør de jo alltid)?
Synes du at en ullgenser som er stoppet og stoppet igjen, er mer interessant enn en som ikke er det? Skulle du ønske at du visste hvordan du gjør det?
Da må du bli med oss på Kari Steihaug sitt “Stoppested Hovedøya”


 

ORDET SOM FORSVANT

Kari Steihaug arbeider med funnede materialer og rester, ofte basert på klær og tekstiler knyttet til hverdagslivet. Temaene hennes handler om tid og historie, oppmerksomhet og forskyvning. Hun reparerer og rekker opp, og undersøker forholdet mellom erindring og forventning, hukommelse og glemsel i det private og det kollektive. Baksidene og det utslitte og ufullendte er områder som interesserer henne; konkret i materialene og i samfunnet generelt. Kari er blant annet utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo.

Mitt prosjekt er å løfte det jeg finner over i en ny sammenheng, fortsette i trådene som er der og åpne for det det allerede bærer på: omsorg, fortellinger og levd liv.


På Down to Earth kan du erfare og ta del i et slikt prosjekt gjennom Karis stoppeverksted. En gang var det å stoppe klær en helt hverdagslig aktivitet, i dag er selv ordet i ferd med å gå i glemmeboken.

Foto: Thomas Tveter

Foto: Thomas Tveter

kul-f.jpg
stoppeverksted_DTE_karisteihaug.jpg
fra-utstillingen-22stopp22-av-kari-steihaug.jpg
stopp_blacc8avott_kari_steihaug.jpg

- Hva har skjedd her? spør jeg elevene i 5.klasse og viser dem votten med stopping og sting.


-Ingen anelse, svarer de i kor.


-Har dere hørt om stopping?

-De rister på hodet. Etter en stund, sier ei jente: «Det må iallfall ha noe med trafikklys å gjøre.


NRK laget nylig et nydelig portrett av Kari i serien “Kunsten å leve”. Her snakker hun blant annet om prosjektet Stoppested. Se hele episoden for å bli bedre kjent med Kari, eller klikk her for å komme direkte til sekvensen hvor hun snakker om “Stoppested”

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

BRØDETS POESI

Neste
Neste

Å FORTELLE MED TRÅD