BRØDETS POESI

 

Å leve enklere og med mindre trenger ikke bety at man forsaker “det gode liv». Snarere tvert imot. Det handler like mye om å gjenerobre forståelsen for prosessene i naturen, hvor råvarene kommer fra, hvordan de blir til, hva som skjer når de utsettes for tid og ulike temperaturer. Det handler om en grunnleggende forståelse, og om tiden det tar å lage noe selv. Aller mest handler det om å skape gode opplevelser. Og å bake sitt eget surdeigsbrød er en fryd for alle sansene. Bli med på Eva Bakkesletts workshop og få innblikk i en fascinerende verden.

 
brodkultur_workshop3_evabakkeslett_DTE.jpg
 

 

Eva Bakkeslett

Eva Bakkeslett er kunstner, kurator og kulturaktivist. Hun har jobbet med brød og bakteriekulturer i en årrekke. Her utforsker hun fermentering som metode for å vise hvordan mikrober kan inspirere til kreativ problemløsning, samarbeid og transformasjon i en mer enn menneskelig verden. Eva skaper rom og opplevelser som gjør en bevisst og oppmerksom på den organiske sammenhengen mellom mennesket, naturen og kulturen. For henne er sanselighet og estetikk grunnleggende elementer. Hun har en MA i Arts & Ecology fra Dartington College of Arts i England. På Down to Earth kan du selv ta del i brødbakingens alkymi gjennom Evas sanselige og tankevekkende surdeigsworkshop.

Foto: Clive Ardagh

Foto: Clive Ardagh

EN HYLLEST TIL BRØDBAKINGEN

I 2009 laget Eva filmen “Alkymi” som en hyllest til brødbakingen: Jeg har alltid vært opptatt og interessert i prosesser. Også den prosessen som brødet har, den energien som opprinnelig kommer fra sola og som modner kornet som vi kverner til mel og baker brød av. Og til at vi mennesker henter vår energi fra brødet. I filmen har jeg grepet fatt i de sanselige øyeblikkene ved å bake. Det å kjenne på rytmen og å høre på den lyden som blir til når deigen hever seg.