THE ACT OF MENDING

 

UNIKE PLAGG MED PERSONLIGHET

Å reparere klærne sine selv er ikke egentlig en kunst, det er en dyd av nødvendighet. Vi kan ikke lenger leve i det uansvarlige bruk og kast samfunnet. Vi må lære oss å hvordan vi tar vare på det vi har, og hvordan vi reparere plaggene når de blir slitt, så de kan vare i mange år til. Det gode er at du med denne kunnskapen også kan unne deg dyrere plagg av bedre kvalitet når du først skal kjøpe noe. Når du lærer å lappe klærne dine, lærer du ikke bare hvordan du skal få de til å vare lenge, du lærer dessuten hvordan du gjør de helt unike. Slik vil de bli til en del av deg og din fortelling.
Det beste er at det er både gøy og tilfredsstillende.

workshop5_DTE_elinemedbøe.jpg

 

Eline Medbøe

SKJØNNHETEN I DET FORSLITTE

Eline Medbøe arbeider som tekstilkunstner og grafiker. Hun er utdannet ved SHKS, institutt for tekstil, og jobber hovedsakelig med tekstile objekter, klær og installasjoner, grafikk og relasjonelle prosjekter. I tillegg til sitt kunstneriske virke har hun lang erfaring i å holde kurs og workshops. Hun driver organisasjonen RELOVE som sprer kunnskap om redesign, reparasjon og kreativt gjenbruk til barn og unge.

Eline henter inspirasjon fra en tid da klær hadde stor verdi: Plaggene var ment å vare lenge og man behandlet tekstilene med tanke på varighet, slik at de kunne brukes igjen og igjen. Denne bevisstheten rundt materialer og vedlikehold gjorde sterkt inntrykk på meg og vekket en interesse for gjenbruk. Jeg ble inspirert til å utforske ulike måter å reparere, bruke og omforme gamle materialer som bærer preg av en historie.

Gjennom sine kunstprosjekter ønsker Eline å vise at det slitte og brukte har en egen estetikk som stikker mye dypere enn det nye og polerte. Målet er ikke å skjule, men å forsterke og styrke det slitte området som et arr man bærer med stolthet. Det handler også om hvordan vi forholder oss til verden. At vi har respekt for materialer, mennesker, naturen og de ressursene som er brukt på å skape det vi har rundt oss.

Kom til Elines workshop på Down to Earth og bli inspirert!

2018ELINE_FERDIGEfiler_NR1.jpeg
THE ACT OF MENDING
500.00
MELD DEG PÅ