NAKENT OG NATURLIG PÅ BADET

“Noble deeds and hot baths are the best cures for depression.”
Dodie Smith

Er du en av de som kjenner det litt i kroppen når mørket langsomt spiser seg inn på de lyse sommerkveldene? En lett følelse av melankoli eller kanskje bare undring over at sommeren allerede er over? En måte å motarbeide høstlig tungsinn på er å senke kroppen ned i et deilig tangmarinert bad.

Jeg har ønsket meg badekar helt siden jeg flyttet hjemmefra for mange år siden. Vi har to små bad i huset vårt og badekar har aldri vært prioritert, det har jo ikke vært plass. Men da vi skulle gi vårt bad nr to en liten makeover nektet jeg å gi meg før vi hadde funnet en løsning. Endelig skal jeg gå høsten i møte med muligheter for å trøste meg selv med varme bad….

Marianne_BAD_15.jpg
Marianne_BAD_14.jpg
Marianne_BAD_19.jpg
Marianne_BAD_17.jpg

Baderomsmøbelet er en gammel sjenk i heltre bjerk som lå under gis bort på finn.no. Den var litt sliten i treverket, men noen runder med flammer og voks gav den nytt liv. Også speilet har fått en runde med breenner og voks, og er opprinnelig et funn fra Finn.no. Den nydelige runde marmorvasken er fra Elvv. Armaturene vi har benyttet er i messing og produsert av Tapwell. Jeg har behandlet de med oksieringsveske for å sette i gang den naturlige prosessen som tidens tann ellers vil sørge for om du ikke pusser de jevnlig. De deilige myke linhåndklene er fra godlin.no. (Jeg har noen få salg i min nettbutikk)

Marianne_BAD_21.jpg
Marianne_BAD_23.jpg
Marianne_BAD_26.jpg
Marianne_BAD_20.jpg

Da badet har skråtak er det ikke helt enkelt å møblere det, langt mindre finne plass til et ordinært badekar. Løsningen ble å tegne et selv og bygge det opp i mikrosement. Ettersom vi også valgte å legge mikrosement på gulv og tak ga det et sømløst og rent uttrykk som bidrar gir inntrykk av romslighet i et relativt beskjedent rom. Den stramme stilen mykes opp av vakre detaljer som de vakre håndlagde keramikkflisene fra Mona Næss.

Marianne_BAD_1.jpg

Jeg liker å ta utgangspunkt i det som er er, gjenbruke alt som kan gjenbrukes, fjerne alt som er overflødig. Vi beholdt toalettet da det tross alt var velfungerende, de to nisjene i veggen var opprinnelig et innebygd skap som vi valgte å gjøre om til en åpen nisje for å skape mer romfølelse. I vinduet har vi hengt opp en vintage lintekstil som gardin. Ved å henge den inne i vindusrammen blir inntrykket strammere.
En gammel fjøskrakk i tre, og den vakre keramikkurnen fra Mona Næss er begge blikkfang som myker opp og balanserer den stramme, nakne stilen.

Å skape forandring med utgangspunkt i det som allerede finnes, eller i alle fall med minimalt forbruk kan i våre dager føles som nobelt nok. Om det derimot kvalifiserer til å kurere lette høstdepresjoner vet jeg ikke, men at et varmt bad gjør det, det er jeg sikker på …

Bildene har vært på trykk i Bonytt august 2019.
Foto: Filippa Tredal Styling: Tone Kroken