IKKE ÉN TIL - NI EN MORE

KLÆR SOM GJØR EN FORSKJELL

nienmoreperformance.jpgNi En More, - ikke én til er navnet på et samarbeid på tvers av kunstnere, menneskerettighetsaktivister og klesdesignere fra Norge, USA og Mexico.

Det startet som et stort internasjonalt kunstprosjekt der initiativtager Lise Bjørne Linnert fikk folk over hele verden til å brodere navnelapper på kvinner som er myrdet, voldtatt, savnet eller på andre måter utstatt for misbruk i byen Ciuda Juares i Mexico, byen der kvinnevold er et ekstremt problem. Siden 1993 har mer enn 2000 kvinner blitt myrdet og hundrevis er savnet. Kunstprosjektet "Desconocida Unknown- Ukjent"
er fortsatt i utvikling, over 5500 mennesker har til nå deltatt på workshops over hele verden, og mer enn 8500 navn er brodert på små lapper.

WEAR THE FIGHT

Ni En More er et oppfølgingsprosjekt av dette kunstprosjektet der målet, i tillegg til å gi oppmerksomhet til de enorme problemene kvinner står overfor i Mexico, også gir de mest utsatte kvinnene verdig arbeid, og dermed utsikter til et bedre liv. I et forholdsvis trygt område av Juarez har prosjektet satt opp systue og en liten skole som gir kvinnene og unge opplæring og arbeid til en rettferdig lønn

Ni En More er et nonprofit, sosialt innovasjonsprosjekt. Et klesmerke som fusjonerer politisk aktivisme, mote og kunst. Klærne fra Ni En More er en egen historie, sydd i de vakreste silke- og bomullsstoffer, deretter plantefarget med lokale blomster som de enten plukker selv eller visnede blomster de får fra lokale butikker. Plaggene er organiske, miljøvennlige, ressurssparende, og på alle måter vakre. Resultatet er unike plagg, med lag på lag av mening.

Ved å kjøpe, og bære et Ni En More plagg er du med på å skape bevissthet rundt en problematikk som angår kvinner over hele verden, og rettferdighet og håp for noen av de mest voldsutsatte kvinnene i i Mexico.
Ikke èn til misbrukt, voldtatt, myrdet, savnet kvinne.
Ikke i Juarez, ikke noe annet sted.

slowdesign_nienmore.jpg
slowdesign_nienmore2.jpg
slowdesign_nienmore.jpg

Du kan se og kjøpe plaggene fra Ni En More på Down to Earth.
Det er også Lise Bjørne Linnert som holder workshop i plantefarging, så om du melder deg på denne får du anledning til å snakke med Lise om dette fantastiske prosjektet.

nienmore.com
lisebjorne.com