MØT VÅREN HJEMME - VÅRTILBUD TIL DEG

Vi er mange som vil få en anderledes påske i år. Jeg har bodd i dette huset i snart 18 år, men har faktisk aldri feiret påske her. Vi har alltid vært på fjellet. I år blir det ingen fjellpåske, men like fullt blir det påske.

påske2020_slowdesign-37.jpg

VELKOMMEN VÅR

Opprinnelig var påsken en feiring av at vinteren var over. Det var årshjulets viktigste markering. Man feiret i takknmelighet for at man hadde overlevd nok en mørk, hard vinter, og solens tilbakekomnst, derfor gult er påskefargen fremfor noen. Nå varmer igjen solen, og dagene blir lenger og lenger. Når alt annet virker usikkert er det godt å holde fast i det.

 
påske2020_slowdesign-66.jpg
påske2020_slowdesign-44.jpg
 

AKSEPT OG TAKKNEMLIGHET FOR DET SOM ER

Det har vært mye skriverier i media om hyttefolket som raser over at de ikke får bruke hyttene sine i påsken. Det er mye redsel, fortvilelse og usikkerhet nå, blandet kanskje med en sorg over hva som har vært, som vi kanskje instinktivt nå vet at vi har mistet. Jeg vil ikke fore på angst og negative følelser. Jeg elsker hytta vår på fjellet, men bruker ikke energi på å fortvile over at jeg ikke kan være der nå, eller over at våre påskeplaner ble endret. Jeg kan kjenne på både sorg og melankoli, men vet også at enhver sorg springer ut av kjærlighet. Hvis du sørger nå, husk å gi plass til takknemligheten for det som var. Hvis du også finner rom for å akseptere det som er får du det bedre. Livet er anderleldes for oss alle, og fremtiden er usikker. I den grad du kan påvirke noe selv så ta de valgene som gjør godt hver dag.

Gå ut i naturen, og kjenn på håpet i vårens energi. Fyr opp utepeisen, bålpannen, eller om så bare et stearinlys, (ild er også et symbol på sol) og kjenn på takknemligheten for av våren er her. Solen og varmen kommer tilbake.

PÅSKETILBUD TIL ALLE “HJEMMESITTERE”

Jeg innreder min uteplass med store varme skinn, nydelige vevnader fra britanord, pynter med spirer, fjær og egg. Dit tar jeg med meg en bok, en kopp kaffe og strikketøyet mitt og nyter å sitte ute og lytte til fuglene. I går fløy en stor plog av gjess over hodet mitt. Jeg får alltid gåsehud av dette vårtegnet fremfor noen.
Dersom du har en hage, en balkong eller bare et vindu du kan åpne mot solen noen timer hver dag vi jeg anbefale deg å gjøre det samme. Solens energi gjør godt nå for kropp og sjel.

Brita har vært så uendelig grei å tilbyr 20% rabatt på sine veverier i min nettbutikk for alle som trenger en liten påskeoppmuntring. Jeg kan jo ikke være dårligere og gir 20 % rabatt på store deilige økologiske sau- og geiteskinn denne påsken. Så kan du lage deg din egen deilige utekrok. (Rabatten trekkes fra i kassen).

VELKOMMEN VÅR !

Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

SAMEKSISTENS

Neste
Neste

Å VILLSTRIKKE EN PUTE