POMPONG GIRLANDER

Tips til en hyggelig og enkel aktivitet å gjøre sammen med barna en kveld i adventstiden. Det går raskt, krever ikke mer utstyr en tilgang på noe fint ullgarn. Og det beste av alt, det blir hverken søl eller mye å rydde opp igjen etterpå.

 

Go to the English version

Husker du ullduskene du laget i håndarbeidstimene på barneskolen? Den du laget ved hjelp av to papphjul som du sydde ulltråd rundt og deretter klippet opp? Her får du en superenkel variant som kan bli til en fin liten girlander du kan henge på treet, eller pynte med et annet sted i huset.

SLIK GJØR DU:

Finn frem et garn du liker, gjerne restegarn, og gjerne noe som kan toves, dvs at det må være ren ubehandlet (ikke superwash) ull. Om du velger å bruke ulike garn og teksturer får du en fin effekt. Begynn å surre garn rundt fingrene. Bruk så mange fingre som du vil ha størrelse på pompongen. Jeg liker de ganske små så jeg surrer bare rundt en eller to fingre. Når jeg er fornøyd med størrelsen (her må du prøve deg litt frem) tar jeg garnet forsiktig av og surrer et par runder på tvers slik at jeg får et stramt "magebånd" rundt garnet, som nå har form som en sløyfe. Deretter klipper jeg opp sløyfene i hver ende. Garnet vil da sprette ut til en ball. Hvor tykk og rund den blir avhenger av hvor mange runder du har surret rundt fingrene og hvor tykt garn du har brukt. Du kan selvsagt også frisere ballene litt i etterkant om du ønsker at de skal være runde og jevne. Jeg liker de litt rufsete...

Deretter tar du en ulltråd og en tykk nål og syr ullballene fast på en lang remse av ulltråd. Det er fint å ha litt avstand mellom ballene. Om du ønsker selve girlanderen tykkere kan du gjerne flette eller tvinne ulltråden du bruker. Jeg har håndtovet min lett for å gi de et enda mer fluffy utseende.

Lykke til!