ELEMENTWORKSHOP PÅ HÅNDVERK +

 
 
slowdesign_visuellvisdom_brand.jpg

brand brenn av brand
til brunnen han er
loge kveikjest av loge
ved rødor ein mann
med menn vert kjend
hen vert dott
ved å dylja seg byrg

/

brand kindles from brand
until it be burned
spark is kindled from spark
man unfolds him
by speech with man
but grows over secret
through silence

Håvamål : 53


Vil du bli med oss til vakre Vågå?
I Juni skal jeg være med Ragnhild Wik og arrangere workshop på Håndverk +.
Håndverk + arrangeres i år for andre gang, og er en design- og håndverksfestival initiert av Kirsten Visdal. Hun har lagt den til sin hjembygd Vågå i Gudbrandsalen, noe som er med på å skape en fantastisk flott ramme for arrangementet. Vi gleder oss veldig til å være med på dette.

Vår workshop blir en videreføring av Visuelt Verksted kveldene vi hadde i verkstedet til Ragnhild i fjor vinter. Denne gangen er det en annen del av prosessen som står i fokus; brenningen. Boken vår Visuell Visdom forklarer vi som en “ode til elementene gjennom norønn poesi og intuitiv keramikk” og den vil sette en slags grunntone for disse dagene.

4N4A5433.JPG
4N4A6065.JPG
visuellvisdom_brennegrop.JPG
4N4A5771.JPG

brand brenn av brand
Loge kveikjest av loge
/
Brand kindles from brand
spark is kindled from spark


I dagene workshopen foregår skal vi lage en brennegrop og brenne keramikk som Ragnhild allerede har forberedt. Brennegrop er en urgammel teknikk der leiren brennes over lang tid i en dyp vedfyrt grop sammen med organiske materialer.
Det som gjør denne prosessen så spennende er at samspillet mellom elementene har alt å si for resultatet. Hvilke organiske materialer du legger i gropa sammen med leiren. Salter og metaller, tilgang på luft, fuktighet, jordsmonn og temperatur. Alt er med å påvirke resultatet, det gjør prosessen uforutsigbar. Keramikken kan sprekke eller den kan åpenbare seg med de mest fantastiske tegninger. Det er like spennende hver gang.

ved rødor ein mann
med menn vert kjend

/
man unfolds him
by speech with man


Som workshop deltaker vil du være med på å forme workshopen. Vi skal selv grave ut gropene, og vi skal ut i naturen og høste materialer som skal få sette spor i keramikken som blir brent. Vi vil forberede og ta med mindre objekter av råbrent keramikk som du kan sette ditt eget preg på gjennom brenneprosessen. Dersom du har egen råbrent kjeramikk som du ønsker å ta med er du velkommen til det. Forhåpentligvis vil det gi et nytt perspektiv på det fantastiske materialet som keramikk er, og ikke minst forståelse for prosessene bak. Med i prosessen følger de gode samtalene og utveksling av erfaringer og ideer. Å dele er å mangfoldiggjøre og vi ønsker å dele med dere våre refleksjoner, og tanker gjennom egne og felles erfaringer. Først og fremst håper vi at vi blir en god gjeng som beriker og inspirerer hverandre gjennom gode samtaler, kreativitet og gleden ved å eksperimentere.

Vi holder til på fantastiske Valbjør gård. Gårdstunet er fredet og består av laftehus fra 16 - 1800 tallet, men det har faktisk bodd folk helt siden Vikingtiden. Det gir en spesielt flott ramme om disse dagene. Ragnhild skal også ha kunstutstilling på låven i Ullinsvin som vil henge sammen med temaene vi tar opp i workshopen. (Mer om det kommer snart i egen artikkel.)

Vi er helt sikre på at dette kommer til å bli en fantastisk flott opplevelse og håper det er mange som vil dele den med oss.

Workshopen foregår fra onsdag den 5. - til lørdag 8. Juni. Påmeldingsfristen for workshopene er 25. april og du melder deg på her via H+ sine sider.
Du kan lese mer om opplegget forøvrig og resten av programmet for dagene på håndverk+ sine nettsider.
Les om Visuell Visdom her