URO

elementenessamspill_ragnhildwik.jpg

På onsdag kveld går startskuddet for årets Håndverk + i Vågå. Jeg har skrevet om det tidligere og gleder meg til en fin brennegrop workshop sammen med Ragnhild (Wik). Vi har hatt brennegrop sammen før, og det er helt magisk å se hvordan keramikken tar opp i seg farger og mønstre etter en natt i ulmende glør. Det er fortsatt plasser om du har lyst til å bli med. Du kan lese mer om workshopen her.

Keramikk skulptur av Ragnhild Wik

Keramikk skulptur av Ragnhild Wik

ELEMENTENES SAMSPILL


Ragnhild setter også opp en utstilling i galleriet på Ullinsvin under H+. Utstillingen, som åpner på lørdag, heter Elementenes samspill. Den kan sees som en slags forlengelse av temaer vi tar opp i boken Visuell Visdom, som også vil være en del av utstillingen.

Tusenvis av keramikkdeler skal settes sammen til en gigantisk uro.
Uro er også en tilstand, beskrivende for den gnagende følelsen som vokser i oss ved tanke på hvordan vi mennesker er i ferd med å ødelegge og forstyrre balansen i naturen. En natur i ubalanse, er en verden i ubalanse. Det vil skape mer Uro enn vi vil klare å håndtere.

Ragnhilds Uro skal henge fra taket i låven, og du skal kunne bevege deg gjennom den, ta på og lytte til den. I motsetning til mye annet er dette kunst du ikke bare får lov til å røre, men faktisk oppfordres til. Lydene når nysgjerrige fingre renner over de ulike delene av uroen, gjenklangen de skaper i de gamle tømmerveggene blir en del av opplevelsen. Samspill…

Ragnhild har brukt uendelig mange timer på å produsere og sette sammen denne uroen. Vi håper mange vil komme å oppleve den, reflektere rundt hva den symboliserer, berøre den, og ikke minst la seg berøre.

Du finner flere praktiske opplysninger på Håndverk + sine nettsider.