LANGSOM LIN FOR GODE HVERDAGSRITUALER

Small, deliberate actions inspired by your true desicres create a life you love.
Danielle LaPorte

Botanical_cloths-35.jpg

I NATURENS TJENESTE

Jeg har jobbet med Helen G. Håndstad, damen bak merkevaren GIS, siden 2016. Det begynte med en avocado ansiktsolje, helt ren, uten tilsetninger. Denne oljen, som nå heter GIS BOTANICALS NAKED er fortsatt kjernen i GIS Botanicals, men har etterhvert fått følge av en rekke nye oljer tilsatt ulike villhøstede urter og planter som Helen langsomt har utviklet. Alt har hun gjort selv. Hun har dyrket i hagen og sanket i fjellet og skogen. Tørket, tilsatt, ventet, testet og forsøkt igjen - og igjen. Helt til hun har kommet frem til blandinger hun kan stå inne for.

Botanical_cloths-15.jpg
Botanical_cloths-10.jpg
Botanical_cloths-21.jpg

De siste par årene har vi jobbet mye med å styrke hennes visuelleprofil, og merkevaren har endret navn fra Gis Organic til Gis Botanicals parallellt med at Helen har utforsket stadig nye planter og urter. Siste nyhet i serien er en renseolje. I den forbindeles kom hun til meg med et ønske om å tilby ansiktskluter og pads sammen med oljene sine. Vi endte opp med en tettvevd myk økologisk lin med en vakker tekstur som passer GIS profilen godt. Lin er miljøvennlig og slitesterkt. Det tørker raskt og er mykt mot huden samtidig som det absorberere væske godt.

Linet produseres i Latvia, der de dyrker, spinner og vever lin fortsatt. Jeg har allerede et samarbeid med en systue i Latvia så det ble naturlig og involvere de i dette prosjektet også. Liene og Līva er søstre, og da de begge fikk barn sa de opp jobbene sine og startet opp bedrift sammen slik at de kunne ha mer fleksible dager, tilrettelagt for et godt liv med familien. Med sin mor med på laget har de blitt en flott trio. De sier selv at de driver sitt firma slik de ønsker at samfunnet skal være, de hyrer inn folk fra sosialt vanskeligstilte grupper, tar ansvar for miljøet og bruker kun naturlige og miljøvennlige materialer. Det er en stor glede for meg å samarbeide med dem. Alt produseres for hånd og med øye for detaljer. Vi har utstyrt linklutene med en praktisk hempe slik at du kan henge den opp til tørk, og til og med hempen er håndlaget. Ansiktspadsene er laget av restekapp fra klutene. Slik får vi brukt alle materialene, her går ingen dyrebar lin til spille.

GIS BOTANICALS familien vokser langsomt og veloverveid - og utviklet med et ønske om å gjøre godt. Både for oss som skal bruke produktene, men også for naturen.

Besøk gisbotanicals.no eller @gisbotanicals på instagram for å lese mer om produktene.

 
 
Botanical_cloths-03.jpg

MER OM…

 
 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

VILLSTRIKK OG YORBA HELG

Neste
Neste

I EXCIST