Marianne_BAD_15.jpg

BONYTT 9/2019

NATURLIGVIS PÅ BADET

Bonytts August utgave hadde bad som tema og badet vårt var med. Da vi pusset opp dette badet tok vi utgangspunkt i det som allerede var der og valgte enkle men effektive løsninger.
Møblene fikk vi gratis eller kjøpte billig på finn, men de fikk nytt liv med flammer og voks. Da det ikke var plass til badekar uten å flytte på rør og avløp tegnet vi heller et badekar som passet inn selv og støpte det i mikrosement. Du kan lese mer om prosjektet her.


theforagedhome_slowdesignstudio.jpg

THE FORAGED HOME

Jeg er bidragsyter i denne vakre boken som presenterer kreative og anderledes interiør fra hele verden. Boken er fotografert av Joanna Maclennan, ført i pennen av hennes bror Oliver Maclennan og gitt ut på Thames & Hudson.

Les mer om prosjektet her


tonekroken_slowdesign.jpg.JPG

TONE KROKENS 100 TIPS

Tone Kroken har gitt ut en bok, som heter “Mine 100 beste interiørtips”. Her presenterer hun ganske enkelt 100 av tips basert på personlige preferanser og erfaringer gjennom bilder som hun tidligere har presentert i ulike magasiner gjennom årene som interiørstylist. Mine interiører er presentert gjennom kjøkken og bad såvel som uterom. Boken er utgitt av Egmont Publishing.


Bonytt_slowdesign.jpg

BONYTT 3/2019

VARIGE VALG

I 2019s tredje utgave av Bonytt var det fokus på kjøkken, og vårt redesignede “restekjøkken” fikk både førstesiden og en seks siders artikkel inne i bladet.
Du kan lese mer om hvordan vi brukte det vi hadde, kjøpte brukt og tenkte kreativt da vi laget vårt kjøkken her. 


vakrehjem8_SDS.jpg

VAKRE HJEM & INTERIØR 8/2018

JORDNÆR JUL

I Vakre Hjem & Interiørs juleutgave kan du lese mer om hvordan jeg pynter til jul med vakker håndlaget keramikk fra Ragnhild Wik og jordnær pynt som kongler og kvist fra siste skogstur. Som vanlig vakkert fotografert av Filippa Tredal.
Les hele artikelen her.


herligehjem_birgitteogmeg.jpg

HERLIGE HJEM

TV PROGRAM: Økologiske hjem

Denne sommeren takket jeg ja til å bli med i et program konsept som heter Herlige Hjem for å snakke om min tilnærming til interiør design og hvordan vi har innredet med mine “slow design” prinsipper i hjemmet. Naturlige materialer, økologi og miljø stod i fokus i det som ble en lang hyggelig samtale med programleder Birgitte Lund Nakken. Programmet ble sendt på TV Norge og Kanal Fem i November 2018.


slowdesign_madeofwood.jpg

MADE OF WOOD

BOKPROSJEKT

Jeg er bidragsyter i den fantastisk vakre boken til Mark & Sally Bailey.
Med fotograf Debi Treloair kom de på besøk til vår hytte midt under fjorårets største snøfall. Les mer her.


LINEN BEAUTY

sds_linenbeauty.jpg

INTERVJU

Jeg ble intervjuet av Linen Beauty, som er en livsstilsblogg om slow living om det å velge en annen vei, og å se skjønnheten i det enkle, og i naturen. Du kan lese hele intervjuet her (på engelsk)


slowdesign_vakrehjem7.jpg

VAKRE HJEM & INTERIØR 7/2018

artikkel: KUNSTEN Å NYTE HØSTEN

Vakre Hjem&Interiør publiserte en hyggelig artikkel jeg har skrevet om å nyte høsten ute. Artikkelen var illustrert med vakre bilder av Filippa Tredal fra vår hage.
Du kan lese artikkelen her.


Bonytt august 2018

SlowDesign_bonytt2018.jpg

EVIG SOMMER

Bonytt har publisert en hyggelig inspirasjonartikkel fra vår veranda om hvordan du kan forlenge sommeren utendørs. Masse deilig Slow Design strikk er brukt i artikkelen. Les mer


Foto: Scanpix/Vidar Ruud

Foto: Scanpix/Vidar Ruud

NTB/SCANPIX mars 2018  

NATURLIG INTERIØR

Det er fint å vise at det går an å gjøre ting på andre måter, og da jeg fikk forespørsel fra NTB/Scanpix før påske om de kunne komme hjem til oss og lage en reportasje om bruk av naturmaterialer i interiøret sa jeg ja.  Les mer


 

LANTLIV  NR. 12 2017

ROFYLT RUSTIKT

slowdesign_lantliv12_2017.jpg

Pynt fra naturen, myk strikk, mot krøllete lin, håndyppede lys i bivoks og den vakreste keramikk fra Wik Oslo. I årets siste utgave av svenske Lantliv får du våre tips til enkel, rustikk og naturlig julestemning. Foreviget gjennom kameralinsen til Filippa Tredal.  

VAKRE HJEM & INTERIØR 8/2017

vh_des2017_2.jpg

Min perfekte uperfekte jul

I årets juleutgave av  Vakre Hjem & Interiør kan du lese om hva jeg liker best med julen. Du får også en enkel DIY oppskrift til mine strikkede adventsstjerner.  
Les hele artikkelen som PDF her. 


DIMMALÆTTING Nr. 43 2017

Dimmalætting, ofte kalt Dimma, er en ukeavis som utgis i Tórshavn på Færøyene. De tok kontakt med meg tidligere i høst for et intervju gjennom journalist Sigrid Sighvatsson. Vi hadde en mailutveksling om vår felles begeistring for ull som et fantastisk materiale, om å la seg inspirere av naturen, om hva som gir lykkefølelse (og mening), Arne Næss og en hel rekke andre temaer. Nå har dette blitt til en lengre artikkel om Slow Design Studio og mitt virke i Dimma. En underlig følelse og se en artikkel om seg selv på et språk man ikke kjenner. 


VAKRE HJEM & INTERIØR
7/ 2017

C2795577-AD91-4668-9CE1-5108A3B19D85.jpg

HUSET I HAGEN

"Jeg er fascinert av skjønnheten i det mange oppfatter som utslitt og verdiløst. Å utnytte ressursene, gjenskape og omdefinere trigger meg. Ved å tenke kreativt rundt gjenbruk, kan du skape utrolig mye vakkert! " 

Vakre Hjem og Interiør har nok en gang laget en fin sak på et av mine prosjekter, denne gangen et hagehus av gamle vinduer. Du kan lese hele saken her. 


INTERIØR

MAGASINET

5/ 2017

MIDT I NATUREN

"Ikke bare ligger den vakkert til midt i naturen - her er det natur og det naturlige som gjelder.  ute og inne. Det naturlige i materialer og farger, i smått og stort."

Interiørmagasinet har i sin høstutgave en 11 siders artikkel om vår hytte og innredningsfilosofi. På grunn av opphavsrettigheter kan jeg dessverre ikke dele artikkelen, men les gjerne mer om hytta vår her. 
 


slowDesign_hyttebad_vakrehjem.jpg

VAKRE HJEM & INTERIØR
AUGUST 2017

I ETT MED NATUREN

Vakre Hjem og Interiør har skrevet en fin artikkel om vårt hyttebad.
Les mer om hvordan vi innredet badet vårt her.
Du kan lese hele artikkelen fra Vakre Hjem her (PDF).


slowdesign_scanmag.jpg

SCAN MAGAZINE MAY 2017

PUTTING THE ETHICS IN AESTETHICS

Scan Magazine har skrevet en fin artikkel om Slow Design Studio i sin temautgave om Norske Design Studio. Jeg er beæret over at mitt lille studio blir løftet frem sammen med internasjonalt anerkjente byrå som Bleed. 

Du kan lese hele artikkelen her (Engelsk)


Slowdesign_TheScandinavianHome

THE SCANDINAVIAN HOME

MAGICAL MOUTAIN CABIN

Jeg er  en av 12  bidragsytere i boken til Niki Brantmark - The Scandinavian Home - Interiors Inspirede by Light.  

Boken ble gitt ut våren 2017 av forlaget Ryland, Peters & Small (Cico books).

Du kan lese mer om prosjektet her. 

 


KK APRIL 2017

SlowDesign_KK.jpg


LANGSOM LYKKE

I KK nr 17/2017 har jeg fått en seks siders artikkel om vår hage. Det synes jeg er morsomt for vår hage er ikke spesielt påkostet. Den har fått utvikle seg langsomt over tid, og er et utløp for kreativitet og egeninnsats.  Du kan se hele artikkelen her.(PDF) 


slowdesign_bad_bonytt.jpg

BONYTT OKTOBER 2016

Bærekraftig Bad

I Bonytt nr 11/2016 finner du en fin artikkel om hvordan vi valgte å innrede vårt lille bad som ligger i tilknytning til soverommet. 

Du kan lese mer om det her.


slowdesign_bonytt.jpg

BONYTT SEPTEMBER 2016

MARIANNES ATELIER

I Bonytt nr 10/2016 finner du en stor artikkel om mitt studio og hvordan jeg tenker når jeg innreder.  Les mer her


slowdesign_vakrehjem.jpg

VAKRE HJEM OG INTERIØR AUGUST 2016

LANGSOM IDYLL

Vi fikk hele 12 sier i August utgaven av Vakre Hjem og Interiør i tillegg til forsiden. Jeg har skrevet en artikkel om det som du kan lese her. 
Du kan lese hele artikkelen her. (PDF) 

 


BOTREND APRIL 2016

SLOW DESIGN TANKEGANG

Artikkel publisert i Budstikka og BoTrend April 2016: Tekst: Bettine Nicotra /Foto Joachim S. Enger

Les hele artikkelen her.


Oak - the nordic journal JULI 2015

 

slowdesign_oakthenordicjournal.jpg

"While most people are rushing to keep up with the quick pace of life, there's a dedicated movement to slowing things down. One such proponent is Marianne Vigtel Hølland who works under the moniker Slow Design Studio based in Norway, where she documents and consults with designers and artists who want to live a more meaningful and mindful life."

Selv om det bare var omtale på facebook sidene til Oak, synes jeg det var stas. Oak er et favoritt magasin....