SLOW NESTING II

 

KONSEPTSTAND PÅ OSLO DESIGN FAIR 22.-24. JANUAR

Mona Næss og jeg har også i år fått muligheten til å utvikle en stor konseptstand på Oslo Design Fair.


BALANSE - FORSTÅELSE - ANSVAR - IDENTITET

Craft your Identity er del II av  konseptet ”slow nesting” som ble utviklet til Oslo Design Fair i Januar 2019.  Slow nesting handler om å innrede personlig og verdibasert.  Samle på unike skatter, sanke fra naturen. Lage selv. Reparere og redesigne. Langsomt, personlig og naturnært.

Med Slow Nesting ønsker vi å skape bevissthet gjennom engasjerte møter mellom kunsthåndverkere, designere, forhandlere og forbrukere.  Vi ønsker å  appellere til individets ansvarsfølelse for forvaltningen av naturmaterialer og vår egen fremtid.

Craft your Identity handler om det nære,håndlagde og hensynsfulle. Vi er tett påmed unike, kortreiste og varige produkter. Det handler ikke bare om etikk og miljø,det handler også om å skape seg selvgjennom ansvarlige og verdibasertehandlinger. Objekter vi omgir oss med har ikke bare en funksjon, de er også bærere av mening. Vi må slutte å motarbeide naturen. Å jobbe med naturen er den eneste veien framover.

CYI_m&m2-1.jpg
valg.jpg
CYI_M&M8.jpg


Årets messestand fokuserer på hvordan vi former våre liv gjennom tingene vi omgir oss med. Gode materialvalg, naturmaterialer, redesign, etisk produksjon - og kanskje til og med hjemmelaget?

Med støtte fra Norske Kunsthåndverkere holder vi prosessdemonstrasjoner og stiller ut kunst- og designhåndverk. Vi inviterer publikum med til å kjenne, se og gjerne delta på ulike håndverksprosesser.

Å ta vare på naturen er å ta vare på seg selv. Med bevissthet rundt egne valg, og en grunnleggende forståelse av at vi alle må ta ansvar kan det umulige bli mulig!

DELTAKERE OG BIDRAGSYTERE

Alle som deltar på standen, har på ulike måter utgangspunkt i naturen. De utfører sine håndverk med materialer som tre, ull, lin og leire, stein og planter og bark.

ANNE KARIN JORTVEIT
prosessdemonstrasjon/workshop
plantefarging og håndspunnet tråd
annekarinjortveit.no

DANUTA HAREMSKA
Harvest installasjon. Jute og eplekjerner
haremska.wordpress.com

HEIDI BJØRNSDOTTER THORVIK
tekstil og trearbeider
instagram.com/heidi_bjornsdotter

KRISTINE TRÆLAND
prosessdemonstrasjon kurvfletting
traeland.no

VIBEKE VIGELAND
strikkeyoga og naturmeditasjon
naturlig-vis.org

MONA NÆSS
prosessdemonstrasjon/workshop
keramikk
happynaess.com

MARIANNE VIGTEL HØLLAND
prosessdemonstrasjon/workshop
villstrikk
slowdesign.no

ANDREA MURIBØ
smykkekolleksjon i naturmaterialer
andreamuribo.com

RAGNHILD LIE / LOFOTEN WOOL
naturgarn og tekstilarbeider
lofoten-wool.no

HILDEGUNN SOLBØ
Collaborations installasjon laget i
samarbeid med Pål Roland Janssen
hildegunnsolbo.no

TELESPINN
naturgarn
telespinn.no


BC GARN & SELECTED YARNS
økologisk naturgarn
selected-yarns.com

NORSKE KUNSTHÅNDVERKERE
NK arbeider for å styrke og synliggjøre
norsk kunsthåndverk av høy kvalitet både
nasjonalt og internasjonalt. Prosessdemonstrasjonene
på Craft your Identity er gjennomført med deres støtte.
norskekunsthandverkere.no

Vi har også støttespillere i Øko-Tryk AS, Waldemar Ellefsen AS, Fine Art Copy Cat, Brita Nordstrønen og Nina Bøyesen (med håndspunnet garn).

(Klikk på bildet for å bla i magasinet, eller last det ned som PDF på linken under. )

CRAFT YOUR IDENTITY





OSLO DESIGN FAIR

Oslo Design Fairs er Norges største innkjøpsmesse for nordisk trend og interiør. Det skal først og fremst være en innkjøpsmesse med utstillere i fokus, men vil også arrangere debatter, workshops og sosiale sammenkomster i dialog med relevante samarbeidspartnere.

Estimert besøkstall er ca 8000 ila de tre dagene messen foregår, og dette er utelukkende fagpersoner, innkjøpere, interiørarkitekter- og designere samt andre interessenter fra interiørbransjen.

IMPOSSIBLE/POSSIBLE

Hvordan vi bor og jobber, definerer oss som mennesker og sier som oftest også noe om identitet, tilgang på ressurser og tilhørighet.
Rammer som byutvikling, natur og teknologi påvirker disse prosessene, og er temaer som vi har lyst til å undersøke nærmere under arbeidet med tendensutstillingen”.
”Hva slags liv drømmer vi om? Hva skal til for å realisere drømmene våre? Gjennom å titte inn i det som for mange kan se ut som en utenkelig verden skal vi presenterer mulige løsninger vi kan jobbe videre med i jakten på en bedre verden og mer bærekraftige boformer”. ”Fordi store utfordringer skaper store muligheter mener Oslo Design Fair at vi gjennom gode prosesser kan bidra
til å sette et positivt lys på nettopp mulighetene i bransjen og trekke frem aktører som er på riktig vei og som er igode prosesser for å nå ambisiøse mål”.

Les mer om Oslo Design Fair

 
Marianne Vigtel Hølland

Slow Design Studio is a creative studio, working to counteract fast life and the disappearance of local traditions. Through a Slow approach to design and communication, I want to promote reflection and a more conscious approach to how the everyday choices you take has consequences, for yourself and others. Slow Design is not a pace, it is a mindset.

http://www.slowdesign.no
Forrige
Forrige

PLANTEFARGING OM VINTEREN

Neste
Neste

VARM VEST TIL EN FIRBENT VENN