BOKPROSJEKT - LAGET AV TRE

 

“Å bruke tre i interiøret gir taktil komfort og sjel i hjemmet, som jo så ofte mangler i denne masseproduksjonens tid”.
Mark & Sally Bailey

Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.

Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.

slowdesign_madeofwood_ 2.jpg
slowdesign_madeofwood.jpg

For omtrent et år siden fikk jeg en hyggelig forespørsel om jeg kunne tenke meg å bidra i en bok om materialet tre, av legendariske Mark og Sally Bailey. De to har selv jobbet med resirkulert tre i sine interiørprosjekter i mer enn tretti år, og ser at ulike produkter laget i tre utgjør en stor del av hva de selger i sin butikk. I tidligere bøker har de omtalt temaer som gjenbruk, naturlig, enkelt og uperfekt, nå ønsket de å lage en bok som fokuserte kun på dette enestående materialet.

Jeg valgte å invitere de med meg fjells og vise frem vår hytte som er utformet med utgangspunkt i ulike tresorter fra norske skoger (både nytt og resirkulert). I full vinter tilbrakte jeg to spennende dager sammen med fotografen Debi Treloar og Mark Bailey på fjellet i enorme mengder snø (som jo gjorde turen opp både strabasiøs og eksotisk for engelskmenn på norgesbesøk). Boken som også har fått tittelen “Made of Wood”er nå lansert.


Vinduer uten listverk gir et moderne preg til en ellers rustikk stil. Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.

Vinduer uten listverk gir et moderne preg til en ellers rustikk stil. Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.


Tre er vakkert og varig, det er fleksibelt, og ulike tetyper innehar ulike egenskaper og uttrykk. Ikke minst er det et miljøvennlig materiale som bidrar til godt inneklima. I tillegg til vår hytte inneholder boken også en helt nydelig artikkel fra hjemmet til tekstilkunstneren Heidi Bjørnsdotter Thorvik (VØLT).

Jeg er så glad for å bli inkludert i denne eksklusive forsamlingen av ekstremt inspirerende interiører, og for at jeg dermed kan være med å inspirere andre til å velge vakre, varige og naturvennlige materialer.

Kjøkkeninnredningen er bygget i 100 år gamle rustikke låveplanker og balanserer fint mot pusset betong. Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.

Kjøkkeninnredningen er bygget i 100 år gamle rustikke låveplanker og balanserer fint mot pusset betong. Foto fra boken Made of Wood av Mark og Sally Bailey, foto Debi Treloar, copyright Ryland Peters & Small.

Slowdesign_madeofwood.jpg

Fotograf Debi Treloar har vært Bailey`s faste fotograf på alle deres bokprosjekter og når man ser resultatet av hennes arbeid er det lett å forstå hvorfor de velger å bruke henne.

Boken er en vakker og inspirerende hyllest til treets mange unike egenskaper i interiøret.

Alle bilder er gjengitt med tillatelse fra forlaget Ryland Peters & Small.

Følg Mark og Sally på instagram

Følg fotografen Debi Treloair på instagram

Les min artikkel om Baileys her.

Foto fra boken Made of Wood, copyright Ryland Peters & Small

Foto fra boken Made of Wood, copyright Ryland Peters & Small

Boken kan bestilles direkte fra forlaget Ryland Peters & Small og fra baileyshome.com. Den er også til salgs på Tanum bokhandel.

 
slowdesign_madeofwood.jpg

Mer inspirasjon fra boka: